Κίσσαμος 

 Η Κίσσαμος ή Καστέλι είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Κισσάμου στο νομό Χανίων και είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Πολυρρήνιας που λειτουργούσε ως λιμάνι στην αρχαιότητα.

Το Καστέλι στην πορεία της ιστορίας πέρασε υπό Αραβική, Ρωμαϊκή, και Ενετική κατοχή. Η πόλη πήρε το όνομα της από ένα μικρό κάστρο που ήταν κτισμένο εκεί. Το Καστέλι διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή καθώς και ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, φρέσκο ψάρι, παραλίες, ενώ είναι πολύ γνωστά τα πολύ καλά είδη κρασιών του. Επίσης, υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Κισσάμου και Πελοποννήσου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το λαογραφικό μουσείο, όπως επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο της Πολυρρήνιας και της Μυθήμνης. Η επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με υπεραστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ ή με αυτοκίνητο αν ακολουθήσετε τον δρόμο για την Κίσσαμο στα 42 χιλιόμετρα στα δυτικά της πόλης των Χανίων.


Επιθυμητή Λίστα

Η Λίστα σας είναι άδεια

Μαθαίνοντας το Νομό Χανίων

Ιστορικά στοιχεία νομού Χανίων

Που θα μείνω στα Χανιά;

Καταλυμάτα Χανίων

Πληροφορίες Νομού Χανίων

Εκδρομές-Διαδρομές-Αξιοθέατα
Αξιοθέατα στο νομό Ρεθύμνου. Διαδρομές μέσα από μαγευτικά αξιοθέατα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν επισκευθεί την Κρήτη.

Χάρτες

Χάρτης καταλυμάτων
Χάρτης με καταλύματα από όλη την Κρήτη. Ξεχωρίστε το ξενοδοχείο, τη βίλλα ή το δωμάτιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα