Το Ενετικό Λιμάνι ΧανίωνΕνετικός φάρος στην είσοδο του λιμανιού των Χανίων
Ενετικός φάρος στην είσοδο
του λιμανιού των Χανίων

Η κατασκευή του λιμανιού των Χανίων πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα 1320 κα 1356 από τους ενετούς με σκοπό την προστασία της πόλης των Χανίων. Τα προβλήματα του λιμανιού ήταν οι βόρειοι άνεμοι και οι προσχώσεις της λεκάνης από τα νερά της βροχής και των υπονόμων. Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έκτισαν λιμενοβραχίονα στον οποίο υπήρχε άνοιγμα για την ανανέωση του νερού.

Από την Ακτή Ενώσεως μπορείτε εύκολα να δείτε και να θαυμάσετε το Βενετικό φάρο Χανίων χτισμένο στο τέλος του τείχους στην είσοδο του λιμανιού ο οποίος χτίστηκε αρχικά από τους Βενετούς το 1570 και μετέπειτα ανακατασκευάστηκε για τελευταία φορά το 1830 κατά την περίοδο της Αιγυπτιοκρατίας στη μορφή που διατηρείται σήμερα.

Μπορείτε να τον επισκεφθείτε αν κατευθυνθείτε ανατολικά στο τέλος του λιμανιού των Χανίων Κρήτης και περπατήσετε κατά μήκος του τείχους. Δεν επιτρέπεται να μπείτε στο φάρο εξαιτίας της ευαίσθητης δομής του κτιρίου. Η θέα του παλιού λιμανιού των Χανίων από το φάρο είναι καταπληκτική ενώ το ηλιοβασίλεμα σ´ αυτό το σημείο θ´ αποδειχτεί σίγουρα μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Το Ενετικό λιμάνι Χανίων έχει γίνεί πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες οι οποίοι διαμένουν στα γραφικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της Παλιάς Πόλης, που συνδέει το λιμάνι με την νέα πόλη των Χανίων.


Επιθυμητή Λίστα

Η Λίστα σας είναι άδεια

Μαθαίνοντας το Νομό Χανίων

Ιστορικά στοιχεία νομού Χανίων

Που θα μείνω στα Χανιά;

Καταλυμάτα Χανίων

Πληροφορίες Νομού Χανίων

Εκδρομές-Διαδρομές-Αξιοθέατα
Αξιοθέατα στο νομό Ρεθύμνου. Διαδρομές μέσα από μαγευτικά αξιοθέατα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν επισκευθεί την Κρήτη.

Χάρτες

Χάρτης καταλυμάτων
Χάρτης με καταλύματα από όλη την Κρήτη. Ξεχωρίστε το ξενοδοχείο, τη βίλλα ή το δωμάτιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα