Οι τάφοι των Βενιζέλωντάφοι των Βενιζέλων
Τάφοι των Βενιζέλων

Στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου στα Χανιά, πάνω στο λόφο του Προφήτη Ηλία, μπορεί κανείς να βρει τους Τάφους των Βενιζέλων. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε εκφράσει την επιθυμία αυτή η τοποθεσία να αποτελέσει την τελευταία του κατοικία. Το 1936 κτίστηκε λοιπόν σε αυτό το σημείο ο τάφος του.

Στη συνέχεια της ιστορίας, το 1965 απέναντι από τον τάφο του Ελευθέριου Βενιζέλου στήθηκε και ο τάφος του γιου του Σοφοκλή Βενιζέλου, ο οποίος υπήρξε και πρωθυπουργός της Ελλάδας το διάστημα 1943 έως το 1952.

Ακριβώς δίπλα από τους τάφους τους, οικοδομήθηκε το άγαλμα της Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα άγαλμα κτισμένο από πέτρα, το οποίο και συμβολίζει τους αγώνες των Κρητών για την πολυπόθητη ελευθερία.

Τους τάφους των δυο ανδρών, επισκέπτεται κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Ο γύρω χώρος είναι διαμορφωμένος με έναν υπέροχο κήπο, καθίσματα, πάρκο και πετρόχτιστα δρομάκια. Στην καταπληκτική αυτή περιοχή μπορεί κανείς να θαυμάσει τα Χανιά που απλώνονται μπροστά. Την απεριόριστη και εκπληκτική αυτή θέα μπορεί κανείς να θαυμάσει και από τις καφετέριες δίπλα από το μέρος αυτό, πίνοντας τον καφέ του ή επίσης δοκιμάζοντας τα νόστιμα γλυκά που υπάρχουν εκεί!

Στους τάφους των Βενιζέλων μπορείτε να πάτε παίρνοντας το δρόμο που οδηγεί από το κέντρο των Χανίων προς το αεροδρόμιο (οδός Ακρωτηρίου), στην είσοδο της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.


Επιθυμητή Λίστα

Η Λίστα σας είναι άδεια

Μαθαίνοντας το Νομό Χανίων

Ιστορικά στοιχεία νομού Χανίων

Που θα μείνω στα Χανιά;

Καταλυμάτα Χανίων

Πληροφορίες Νομού Χανίων

Εκδρομές-Διαδρομές-Αξιοθέατα
Αξιοθέατα στο νομό Ρεθύμνου. Διαδρομές μέσα από μαγευτικά αξιοθέατα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν επισκευθεί την Κρήτη.

Χάρτες

Χάρτης καταλυμάτων
Χάρτης με καταλύματα από όλη την Κρήτη. Ξεχωρίστε το ξενοδοχείο, τη βίλλα ή το δωμάτιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα