Φραγκοκάστελλο

Φραγκοκάστελλο
Φραγκοκάστελλο

Το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται στην περιοχή Σφακιά της Κρήτης 13 χιλιόμετρα ανατολικά από την Χώρα Σφακίων. Είναι ένα αξιοθέατο από τα πολλά που έχει να προσφέρει η Κρήτη και που ενθουσιάζει τον ταξιδιώτη.

Το Φραγκοκάστελλο είναι ένας μικρός οικισμός με λίγα σπίτια δίπλα στη θάλασσα με αρκετά δωμάτια και διαμερίσματα για τους τουρίστες. Είναι γνωστό για το βενετσιάνικο κάστρο ένα κάστρο που διασώζεται μέχρι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση, τις πανέμορφες παραλίες του αλλά και ξακουστούς Δροσουλίτες, τα φαντάσματα που εμφανίζονται στο Φραγκοκάστελλο το Μάιο σαν χαράζει. Η περιοχή ανέδειξε πολλά και σπουδαία μνημεία, από τα οποία ελάχιστα σώζονται έως σήμερα. αρκετά καταστράφηκαν στους πολέμους και τις επαναστάσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή και οι πέτρες από τα ερείπια τους χρησιμοποιήθηκαν για να χτισθεί το κάστρο αυτό που γνωρίζουμε ως Φραγκοκάστελλο.

Μπροστά από το κάστρο βρίσκεται μια όμορφη αμμουδιά με πολύ ρηχά νερά ενώ δυτικά από το κάστρο αρχίζει μια άλλη παραλία που έχει βότσαλα και βραχώδη βυθό, κατάλληλη για όσους αγαπούν να ανακαλύπτουν το βυθό και την εξερεύνησή του. Στο Φραγκοκάστελλο υπάρχουν άφθονα δωμάτια και διαμερίσματα για περάσετε ευχάριστα τις διακοπές. Επιπλέον θα ανακαλύψετε αρκετές ταβέρνες με νόστιμο φαγητό αλλά και φρέσκο ψάρι. Ενημερωτικά, αξίζει να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής, όπως είναι το τσιγαριαστό, το μπουρέκι και τις Σφακιανές πίτες ή αλλιώς Σφακιανόπιτες.


Επιθυμητή Λίστα

Η Λίστα σας είναι άδεια

Μαθαίνοντας το Νομό Χανίων

Ιστορικά στοιχεία νομού Χανίων

Αρχαιολογικοί χώροι - Μνημεία στο νομό Χανίων

Παραλίες στο νομό Χανίων

Που θα μείνω στα Χανιά;

Καταλυμάτα Χανίων

Πληροφορίες Νομού Χανίων

Εκδρομές-Διαδρομές-Αξιοθέατα
Αξιοθέατα στο νομό Ρεθύμνου. Διαδρομές μέσα από μαγευτικά αξιοθέατα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν επισκευθεί την Κρήτη.

Χάρτες

Χάρτης καταλυμάτων
Χάρτης με καταλύματα από όλη την Κρήτη. Ξεχωρίστε το ξενοδοχείο, τη βίλλα ή το δωμάτιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα