Η χλωρίδα της Κρήτης



Στην Κρήτη παράγονται πορτοκάλια και μανταρίνια σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, καλλιεργούνται επίσης πεπόνια αλλά και καρπούζια ενώ υπάρχουν κάποιες καλλιέργειες βερίκοκων, αχλαδιών και ροδάκινων.

Επίσης, τα μήλα του οροπεδίου του Λασιθίου μα και τα κεράσια του Αμαρίου και του μυλοποτάμου είναι φημισμένα σε όλη την Κρήτη. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καταναλώνονται άφθονα σύκα και ακόμη περισσότερο τα σταφύλια. Στην Κρήτη υπάρχουν μεγάλοι αμπελώνες που παράγουν επιπλέον επιτραπέζιες ποικιλίες που είναι οινοποιήσιμες. Ακόμη και σήμερα παράγονται σταφίδες της ποικιλίας που ονομάζεται σουλτανίνα και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Επιπλέον, στην αγορά μπορεί κανείς να βρει σύκα που έχουν μαζευτεί και έχουν αποξηρανθεί αποξηρανθεί.


Επιθυμητή Λίστα

Η Λίστα σας είναι άδεια

Χάρτες

Χάρτης καταλυμάτων
Χάρτης με καταλύματα από όλη την Κρήτη. Ξεχωρίστε το ξενοδοχείο, τη βίλλα ή το δωμάτιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα