Αγριομάρουλο ή Ταραξάκος ή Πικραλίδα

Το αγριομάρουλο είναι ένα ιδιαίτερα ονομαστό φυτό και ονομάζεται αλλιώς και ταραξάκος, ή αλλιώς πικραλίδα. Βρίσκεται σε αφθονία στα ακαλλιέργητα χωράφια, και μπορεί να το βρει κανείς ακόμα και στις άκρες των δρόμων ή να ξεπετιέται ανάμεσα σε σχισμές στους βράχους. Το αγριομάρουλο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή δηλαδή λουτείνη και βιολαξανθίνη, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως επίσης και βιταμίνη C.

Η περιεκτικότητα του αγριομάρουλου σε βιταμίνη Α υπολογίζεται πως είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη του κοινού απλού μαρουλιού που γνωρίζουμε όλοι, ενώ περιέχει αρκετό κάλλιο όσον αφορά τα ανόργανα στοιχεία που περιέχει.

Το αγριομάρουλο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, θεωρείται πως έχει διουρητικές ιδιότητες, ενώ δρα σαν βοηθητικό σε δυσλειτουργίες στο συκώτι αλλά και δυσλειτουργίες της χοληδόχου κύστης, βοηθά σε προβλήματα δυσπεψίας, και ιδιαιτέρως βοηθά στην πλήρη πέψη του λίπους, καθώς συνάμα αποτελεί και διεγερτικό για την όρεξη. Επιπρόσθετα, δύναται να βοηθήσει στην εξομάλυνση του φαινομένου της ακμής της εφηβείας αλλά και χρόνιων δερματίτιδων ενώ μειώνει δραστικά τους πόνους που μπορεί να έχει κάποιος στις αρθρώσεις.


Επιθυμητή Λίστα

Η Λίστα σας είναι άδεια

Χάρτες

Χάρτης καταλυμάτων
Χάρτης με καταλύματα από όλη την Κρήτη. Ξεχωρίστε το ξενοδοχείο, τη βίλλα ή το δωμάτιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα