Η γλιστρίδα φυτρώνει άφθονη σε πολλά σημεία και πολλαπλασιάζεται με μεγάλη ταχύτητα. Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά σαλατικά των Κρητικών.
Η γλιστρίδα είναι μια από τις πιο πλούσιες πήγες σε λιπίδια όπως είναι το λινολενικο οξύ. Το 60% των λιπαρών που περιέχονται στη γλιστρίδα είναι λινολενικό οξύ. Αυτό το οξύ καθώς και άλλα λιπαρά που περιέχονται στη γλιστρίδα αποτελούν αληθινή ασπίδα προστασίας για την καρδιά προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα και παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου.
Στην Κρήτη η γλιστρίδα καταναλώνεται κυρίως ωμή. Είναι γνωστή στην υπόλοιπη Ελλάδα ως αντράκλα. στην Κρήτη είναι Αυτοφυές φυτό αλλά και καλλιεργήσιμη.