Η Αξός

Ανήκει στα χωρία του Κάτω Μυλοποτάμου και διασώζει το όνομα της ισχυρής και σημαντικής, αρχαίας Κρητικής πόλης. Βρίσκεται βόρεια του Ψηλορείτη, 46 χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου. Σε μια τοποθεσία φυσικά οχυρή, η αρχαία Αξός δέσποζε της περιοχής πάνω σε κλιμακωτές πλαγιές και σε ύψος 600 μ. πάνω από την θάλασσα. Σήμερα σώζονται κάποια από τα τμήματα του τείχους της αρχαίας ακρόπολης.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η παρουσία της πόλης διατηρήθηκε από τη Γεωμετρική Εποχή (1000 π.Χ.) μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια….. Αποτέλεσε και έδρα επισκόπου (535 μ.Χ.), πράγμα που δικαιολογεί και την παρουσία πολλών διασωζόμενων εκκλησιών, οι οποίες κάποτε που έφθαναν σε αριθμό τις 46, με πιο εντυπωσιακή αυτή του Σταυρωμένου. Φημισμένη η πηγή στο κέντρο του χωριού, γιατί σύμφωνα με την παράδοση από εκεί έπινε νερό και ο Βασιλιάς Ετέαρχος (7ος αιώνας π.Χ.) για καλή χώνεψη.

Σήμερα η Αξός λόγω της μορφολογίας της περιοχής έχει αναπτυχθεί αρκετά στον τομέα του Αγροτουρισμού ο οποίος γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Γραφικά ξενοδοχεία, ενοικιαζώμενα δωμάτια και βίλλες, τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει για την διαμονή του, υπάρχουν σε όλη την γύρω περιοχή της Αξού.


Επιθυμητή Λίστα

Η Λίστα σας είναι άδεια

Πληροφορίες Νομού Ρεθύμνης

Εκδρομές-Διαδρομές-Αξιοθέατα
Αξιοθέατα στο νομό Ρεθύμνου. Διαδρομές μέσα από μαγευτικά αξιοθέατα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν επισκευθεί την Κρήτη.

Χάρτες

Χάρτης καταλυμάτων
Χάρτης με καταλύματα από όλη την Κρήτη. Ξεχωρίστε το ξενοδοχείο, τη βίλλα ή το δωμάτιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα